Coaching 007

Coaching 007

... dinspre Coach

Coaching 007

... inspre Client

Suita de competente

Toate drumurile si experientele mele in Romania si SUA dedicate dezvoltarii personale s-au transformat in actuala suita de competente profesionale pe care am denumit-o Coaching 007.

La baza pregatirii si a experientei practice stau Programarea Neuro-Lingvistica | NLP si Coaching-ul cu NLP, incepand din 2006.

In anumite momente ale dezvoltarii mele profesionale si personale, am adaugat acele modele pe care le-am considerat potrivite si complementare cu baza solida, si care, ulterior, mi-au largit nu doar portofoliul, ci si flexibilitatea in exprimarea suportului pentru clienti, acestia, la randul lor, ajungand mai usor si cu mai mare incredere la ceea ce isi doreau.

  • Modelarea Excelentei a fost primul "tool" adaugat, cu un impact major, in viata si munca mea. Practic, in trainingul din Santa Cruz | NLP University (2008), am parcurs tranzitia de la coaching, cu "c", la Coaching, cu "C", asa cum il defineste Robert Dilts. Din acel moment, Coaching-ul cu NLP si Modelarea Excelentei au devenit "Yin si Yang", inchizand o prima bucla a metodelor oferite de mine pentru dezvoltare personala.
  • Profilul LAB este deja de ani buni un alt instrument folositor, fie de sine-statator, fie integrat in "trusa" Coaching+Modelare. Profilul LAB adreseaza motivatia clientilor, ajutand la "cartografierea" acesteia si la tranzitia spre un nou design motivational. Clientii cu care am lucrat prin Profilul LAB au constientizat distinctiile dintre momentele insotite de motivatie/motivare si cele cu demotivare, reusind trecerea fie la nivel constient, fie in mod transparent.
  • Echilibrarea Terapeutica s-a format in "background" ca un model care integreaza instrumentele folosite in psihoterapia NLP (strategii, interventii), pattern-urile ericksoniene (hipnoza ericksoniana), modelul The Wholeness Process | Connirae Andreas pentru restabilirea intregului si modelul Metaphors of Movements | Andrew T. Austin pentru lucrul cu metafore.

Coaching 007 este suita de servicii pe care o ofer clientilor de dezvoltare personala, la cabinet sau online, in sedinte individuale. Aplicarea oricarei metode in cadrul relatiei client-coach se face la nivel conversational si prin exprimare corporala | comportamentala, apeland la "Body Syntax".

Culoarul de start

Nu este nevoie ca un client sa stie sau sa fie constient de tipul de model folosit, ci ca acesta sa ramana conectat pe durata sedintelor la obiectivul si/sau problemele sale, precum si la colaborarea stabilita cu Coach-ul.

Totusi, "nuantele" din Coaching 007 pot fi pentru client un reper de pornire in explorare si aventura schimbarii.

  1. Astfel, orice client poate incepe sedintele de dezvoltare personala prin Coaching, mai ales cand are cel putin un obiectiv, vrea ceva si acel ceva este diferit de ceea a obtinut pana in prezent. Prin Coaching clientul se indreapta spre succes, spre performante crescute, spre adaugarea de cunostinte si competente.
  2. Alternativa pentru inceput este Echilibrarea Terapeutica, cand nu este nevoie ca un client sa stie tot ce vrea, nu are obiective, ci simte sau stie in felul sau ca se confrunta cu probleme emotionale, la nivel fizic sau in strategiile mentale.
  3. Profilul motivational personal poate fi a treia cheie cu care un client deschide calea colaborarii noastre. Preocupat in special de motivatia sa in munca, in invatare si in viata de zi cu zi, clientul vrea o adresare mai directa cu obiectivele sau problemele sale, prin prisma motivatiei, cu ajutorul instrumentului LAB Profile | Language and Behaviour Profile.
  4. Al patrulea mod de incepere a dezvoltarii personale se refera la Replicarea performantei proprii sau a altcuiva. Strategia de succes a unei persoane intr-un domeniu anume poate fi “schitata”, “pusa pe portativ” sau “modelata”, pentru a fi ulterior “incorporata” fie in acelasi domeniu, fie in alte aspecte importante ale vietii.

Din orice punct ai incepe calatoria ta avand in interiorul tau o intentia pentru viata mai buna, poti continua cu oricare subiect care te intereseaza, fiind vorba fie despre obiective, fie despre alte probleme, fie despre motivatie, fie despre modelarea excelentei umane.

Reusita ta nu este dependenta de alegerea "buna" a unui subiect clar si a unei metode "sigure" pentru redesign interior. Desi este bine uneori sa fii suficient informat, nu este neaparat sa fii specialist in "tehnologia" folosita de Coach. (Totusi, nu de putine ori, clientii au "invatat meserie"!)

Asta pentru ca reusita ta depinde doar de cat mult amani sau de cat de repede incepi.

Incotro iti zboara gandurile?

Tu decizi sa actionezi, eu te motivez si te ajut sa te motivezi.